Op zoek naar een autoverzekering zakelijk van Univé of een andere verzekering voor jouw nieuwe bedrijfswagen? Als ondernemer kan je genieten van een groot aantal voordelen als het aankomt op het afsluiten van een verzekering. Jouw bedrijfswagen moet immers veilig de weg op kunnen, zonder dat je je voortdurend zorgen hoeft te maken over het financiële plaatje. Alleen kan je je hierbij afvragen of je wel een zakelijke verzekering nodig hebt. Want wat is nou het verschil tussen een zakelijke en particuliere verzekering? En wat kan je allemaal verwachten van de dekking? 

 

De particuliere verzekering voor iedereen

Als eerste meer over de particuliere autoverzekering. Dit is de verzekering die iedereen heeft die een auto bezit. Het is in Nederland namelijk verplicht om een auto te verzekeren voordat je ermee de weg op kan. De verzekering is bedoeld voor mensen die hun voertuigen uitsluitend voor persoonlijk gebruik hebben. Denk aan het rijden naar het werk, het doen van de boodschappen of een vakantie. Bij deze verzekering is de premie bepaald aan de hand van jouw leeftijd, het type auto dat je verzekert en jouw rijgeschiedenis. Iedereen betaalt hierdoor een ander bedrag per maand. 

 

Meer over de zakelijke autoverzekering

De zakelijke autoverzekering is echter uitsluitend bedoeld voor ondernemers en bedrijven die een bedrijfswagen bezitten die uitsluitend bedoeld is voor zakelijke doeleinden. De auto staat op naam van het bedrijf en wordt ingezet bij zaken als leveringen, bezoeken aan klanten en het reizen naar vergaderingen. Zakelijke autoverzekeringen dekken situaties waarin je onderweg bent voor werkdoeleinden. Dit kan variëren van een eenmanszaak tot een groot bedrijf met een heel wagenpark. De premie is in dit geval bepaald aan de hand van het soort werk dat je doet en het aantal kilometers dat je rijdt. 

 

Verschillende dekkingsmogelijkheden 

De dekking van zowel de zakelijke als particuliere verzekering is in eerste instantie hetzelfde. Zo heb je een dekking voor aansprakelijkheid, schade aan de eigen auto en een all-riskverzekering. Alleen houdt het hier bij de zakelijke varianten niet op. In dit geval kan je vaak een aanvullende dekking toevoegen, die speciaal ingericht is voor specifieke behoeften van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een dekking voor goederen en gereedschappen of een extra dekking voor werknemers die in de bedrijfswagens rijden. Je dekt hiermee dus niet alleen de schade aan de auto of die van de tegenpartij, maar ook alles wat zich in de auto bevindt. 

 

Financiële voordelen voor bedrijven

Een laatste verschil tussen een zakelijke en particuliere autoverzekering is op het gebied van de kosten en belastingen. De kosten van iedere verzekering verschilt aan de hand van de dekking die je kiest. Meerdere factoren bepalen het uiteindelijke bedrag. Bij een zakelijke verzekering zijn de kosten echter vaak aftrekbaar als bedrijfsuitgaven. Dit kan een groot financieel voordeel opleveren tijdens het doen van de belastingaangifte. Door goed te kijken op welke manier je dit doet, sta je niet meer voor verrassingen en kan je met een gerust hart de weg op.